Ανακαίνιση για ….τυχερούς! Δύο οικονομικές προσφορές

Οι  ανακαινίσεις , όπως σας έχουμε αναφέρει στα προηγούμενα άρθρα μας, έχουν  τρεις σημαντικούς παράγοντες  που πρέπει να λάβετε  υπ όψιν σας.

1) Να γίνεται με την  λογική, ότι αυτά που θα ανακαινίσουμε, θα έχουν μια διάρκεια ζωής τουλάχιστον 25 χρόνια και πάνω

2) Έχει μεγάλη σημασία ο χρόνος κατασκευής του σπιτιού σας, αν δηλ. κατασκευάστηκε πριν η μετά το 1985, όπως το περιγράφουμε αναλυτικά στο άρθρο μας «Ανακαίνιση και χρονολογία κατασκευής, μια  σημαντική παράμετρος για την κοστολόγηση»

3) Αν τα χρήματα δεν φτάνουνε, ειναι σημαντικό να επιλέξουμε την σειρά των εργασιών, όπως πρέπει να γίνουν, για να μην έχουμε διπλό κόπο, διπλή φασαρία και γκρεμίσματα, και φυσικά διπλοπληρωμές, όπως το περιγράφουμε στο άρθρο μας  «Ανακαίνιση στην κριση.  Όταν τα χρήματα δεν φτάνουν. Κύκλοι εργασιών»

Με τους  παραπάνω  παράγοντες  και γνώσεις, επεξεργαστήκαμε με τα συνεργεία και τους προμηθευτές   που συνεργαζόμαστε, μια οικονομική πρόταση ανακαίνισης , για  την  ανανέωση του σπιτιού σας.

Η βασική προϋπόθεση, ειναι ότι το σπίτι σας ειναι κατασκευασμένο Μετά  το 1985

Η πρόταση μας,  ειναι   επι της ουσίας ΜΙΑ, αλλά την χωρίσαμε σε ΔΥΟ  προσφορές.

α) Σε σπίτια  από 55 έως 60 τετραγωνικά  μέτρα  περίπου, και σε σπίτια από 75 έως 80  τετρ. μέτρα περίπου

Στο μικρό μπάνιο δεν χώραγε το πλυντήριο. Ο διακοσμητής μας βρήκε μια λύση, που μόνο ένας ειδικός μπορεί βρει. Ακύρωσε ένα μικρό μέρος από την ντουλπα που ειναι μεσοτοιχία με το μπάνιο, και το πλυντήριο βρήκε θέση. Και ο ιδιοκτήτης που δεν μπορούσε να περπατήσει στο μπάνιο του, .. ανάσανε

Στο μικρό μπάνιο δεν χώραγε το πλυντήριο. Ο διακοσμητής της εταιρείας μας, βρήκε μια λύση, που μόνο ένας ειδικός μπορεί βρει. Ακύρωσε ένα μικρό μέρος από την ντουλπα που ειναι μεσοτοιχία με το μπάνιο, και το πλυντήριο βρήκε θέση. Και ο ιδιοκτήτης που δεν μπορούσε να περπατήσει στο μπάνιο του, .. ανάσανε

Η ανακαίνιση αυτή περιέχει τις παρακάτω εργασίες:

Α) Ανακαίνιση διαμερίσματος, από 55 έως 60 μ2

1) Ηλεκτρολογικός έλεγχος.

α)  Τα καλώδια τηρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές

β) Στα έπιπλα κουζίνας σας, δεν θα γίνουν αλλαγές θέσεων, η θα γίνουν πολύ μικρές, επομένως δεν θα γίνουν μεταφορές καλωδιώσεων.

2) Αποξήλωση πλακιδίων και ειδών υγιεινής,   αντικατάσταση τους εκ νέου, συμπεριλαμβανομένων  των υλικών, δηλαδή πλακιδίων, νιπτήρα, δύο μπαταριών, λεκάνης με καζανάκι.  Η προϋπόθεση ειναι να τοποθετηθούν στην ίδια θέση, η με κοντινή μεταφορά πόντων

3)  7  μέτρα επίπλων κουζίνας με πορτάκια Postform, τύπου βακελίτη. Στα έπιπλα κουζίνας, συμπεριλαμβάνονται νεροχύτης, αποροφητήρας, μπαταρία, όλα επώνυμα και σε εγγυημένη ποιότητα, καθώς και η αγορά και τοποθέτηση των πλακιδίων κουζίνας, πάνω από τον πάγκο κουζίνας

4) Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, διπλής θωράκισης με 16 κλειδώματα

5) Αγορά  και τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων, σε προσφορά  σχεδίων και χρωμάτων,  και σε εγγυημένη Α ποιότητα.  Με τα πλακάκια  θα ειστε σίγουροι για την αντοχή τους  για τις επόμενες δεκαετίες.

6) Βάψιμο όλο το διαμέρισμα στους εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια, με επώνυμα χρώματα (Βιβεχρωμ, Χρωτέξ  κλπ), καθώς και τις πόρτες σας με λαδομπογιά.

Η τιμή της προσφοράς ειναι 7.500 ευρώ + φπα

Για ακόμα πιο οικονομικότερη  ανακαίνιση   μπορείται να   μειώσετε   την παραπάνω τιμή , με  τρείς  τρόπους

α) Τοποθετώντας στα πορτάκια  από τα  έπιπλα κουζίνας,  αντί για post form, πορτάκια μελαμίνης

β) Αφαιρώντας κάποιες εργασίες όπως πχ  Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, που θα μπορούσαν να γίνουν αργότερα, χωρίς να γίνουν ιδιαίτερες ζημιές και μερεμέτια.

γ) Κρατώντας απο  τα έπιπλα κουζίνας σας , τα κουτιά ως έχουν, και να αλλάξετε πορτάκια και πάγκο κουζίνας.

 Β) Ανακαίνιση διαμερίσματος από 75 έως 80 μ2 περίπου

1) Ηλεκτρολογικός έλεγχος.  Ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις  όπως και στα διαμερίσματα των 55 έως 60 μ2

2) Αποξήλωση πλακιδίων και ειδών υγιεινής, και αντικατάσταση τους εκ νέου, συμπεριλαμβανομένων, των υλικών, δηλαδή, πλακιδίων, νιπτήρα, δύο μπαταριών, λεκάνης με καζανάκι.  Η

Το σαλόνι μεγάλο, κουζίνα πολύ μικρή. Ανοίξαμε ένα μικ΄ρο παράθυρο, ώστε σε μια γιορτή να μην κάνει ο οικοδεσπότης ένα μεγάλο κύκλο. Κουζίνα 8 μέτρων

Το σαλόνι μεγάλο,  η κουζίνα πολύ μικρή. Ανοίξαμε ένα μικρό παράθυρο, ώστε σε μια γιορτή να μην κάνει ο οικοδεσπότης ένα μεγάλο κύκλο. Κουζίνα 8 μέτρων

προϋπόθεση ειναι να τοποθετηθούν στην ίδια θέση, η με κοντινή μεταφορά πόντων (όπως και στα διαμερίσματα των 55 έως 60 μ2)

3)  8  μέτρα επίπλων κουζίνας με πορτάκια Postform, τύπου βακελίτη. Στα έπιπλα κουζίνας, συμπεριλαμβάνονται νεροχύτης, αποροφητήρας, μπαταρία, σε εγγυημένη ποιότητα, καθώς και η αγορά και τοποθέτηση των πλακιδίων κουζίνας, πάνω από τον πάγκο κουζίνας (όπως και στα διαμερίσματα των 55 έως 60 μ2)

4) Θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, διπλής θωράκισης, με 16 κλειδώματα

5) Αγορά  και τοποθέτηση κεραμικών πλακιδίων, σε προσφορά, αλλά σε εγγυημένη Α ποιότητα.  (Ισχύουν τα ίδια , όπως και στα διαμερίσματα των 55 έως 60 μ2)

6) Βάψιμο όλο το διαμέρισμα στους εσωτερικούς τοίχους και ταβάνια, με επώνυμα χρώματα (Βιβεχρωμ, Χρωτέξ  κλπ), καθώς και τις πόρτες σας με λαδομπογιά.

Η τιμή της προσφοράς ειναι 9.000  ευρώ + φπα

Για ακόμα πιο οικονομικότερη  ανακαίνιση   μπορείται να   μειώσετε  την παραπάνω τιμή , με τους ίδιους τρόπους  που περιγράψαμε και στα διαμερίσματα των 55 έως 60 μ2

Την  ανακαίνιση αυτή, την ονομάσαμε για   …τυχερούς, γιατί η οικοδομή τους κτίστηκε ΜΕΤΑ το 1985

Για τις προσφορές μας, για σπίτια κτισμένα   ΠΡΙΝ το 1985, μπορείτε να δείτε στα άρθρα μας

α) Ανακαίνιση – Προσφορά Α …λεπτομέρειες και τιμές και

β) Ανακαίνιση προσφορά Β ….ανακαίνιση και τιμές

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s